Film om børnehjemsbørn deler anmelderne

Skrevet af admin

21/04/2016

Mest læste i dag

Der bliver uddelt tæsk og kindheste i stride strømme i filmen "Der kommer en dag", som har premiere torsdag.

Filmen følger to drenge, der bliver sendt på børnehjemmet Gudbjerg i 1960'erne, hvor forstanderen, der spilles af Lars Mikkelsen, er overbevist om, at tørre tæsk kan få drengene på rette spor.

Ifølge flere filmanmeldere snubler instruktør Jesper W. Nielsen dog en smule i forsøget på at lave en film om begivenhederne, der baserer sig på virkelige hændelser.

Politiken giver derfor kun tre ud af seks hjerter.

- Man fornemmer, at instruktør Nielsen og Søren Sveistrup, der har fået idéen og skrevet manuskript, finder det så vigtigt at lamslå publikum, at de ikke har villet sky nogen som helst (virke)midler, skriver avisens anmelder.

Jyllands-Postens anmelder er enig og giver tre stjerner.

- Der er ingen tvivl om, at "Der kommer en dag" fortæller en grusom historie, som fortjener vores opmærksomhed, men filmen snubler i sine egne gode intentioner.

- Filmens stærkt konstruerede opbyggelighed bliver så pædagogisk og dramaturgisk overkorrekt, at man ender med at føle sig tvangsfodret med velment harme, skriver anmelderen.

På Ekstra Bladet og Berlingske er tonen dog en lidt anden. Her er anmelderne imponerede over filmen og dens skuespillerpræstationer.

- Et dragende, fascinerende og benhårdt (film)værk for nu at sige det lige ud.

- Det vrimler med gode og troværdige præstationer, skriver Ekstra Bladets anmelder, der kvitterer med fem stjerner.

Berlingskes anmelder hæfter sig ved filmens brutalitet.

- "Der kommer en dag" er en brutal og hjerteskærende fortælling om ondskab, vold og overgreb på børn, om håbløshed, sorg og knuste drømme. Men midt i alt det grå også om broderskab, sammenhold, overlevelse og fantasiens utrolige magt, skriver hun.

"Der kommer en dag" er baseret på virkelige begivenheder på børnehjemmet Godhavn og har blandt andre Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Lars Ranthe og Sonja Richter på rollelisten.

/ritzau/