Film om Pelé skal være klar til VM

Når Rio de Janeiro er vært for VM i fodbold næste år, kan biograferne blænde op for en Hollywood-film om en af spillets legender. Brian Grazer vil fortælle historien om Pelé.

Den Oscar-belønnede producer forbereder en filmbiografi, der skal dække perioden fra fodboldstjernens fødsel til han modtog sit første VM-trofæ som 17-årig.

Det bliver ifølge avisen New York Post Grazer og instruktøren Ron Howards produktionsselskab Imagine Entertainment, der skal stå for projektet. Selv om de to mænd gerne arbejder sammen, er det endnu ikke afgjort, om Howard skal stå bag kameraet.

Manden bag successer som »Apollo 13« og »Et Smukt sind« har sikret sig sin hovedpersons fulde opbakning. Pelé ledsager Grazer, når han i næste uge flyver til Cannes for at skabe forhåndsinteresse for filmen på årets festival.

Den nu 72-årige fodboldstjerne var en af drivkræfterne bag Brasiliens ansøgning om at stå for VM-slutrunden i 2014 og glædestårerne løb ned af kinderne på den gamle kæmpe, da værtsskabet gik til hans hjemland.

Pelé kom til verden som Edison Arantes do Nascimento den 23. oktober
1940 og voksede op under ludfattige kår. Han debuterede på det brasilianske landshold kort før VM i Sverige i 1958 og hans sidste VM-optræden i den gule og grønne trøje med nummer 10 på ryggen var i 1970, hvor Brasilien vandt for fjerde gang.

Dagens Gossip