Filmakademi får julegave i millionklassen

Det amerikanske filmakademi har fået en tidlig julegave, der kan mærkes. Steven Spielberg og hans DreamWorks-partner Jeffrey Katzenberg har skænket 20 millioner dollars, godt 110 millioner kroner, der skal bruges til akademiets museum.

Spielberg og Katzenberg har hver skrevet en check på 10 millioner dollars og akademiet kvitterer ved at opkalde de to hovedgallerier i museetes stueetage efter de glade givere.

»Jeg er lykkelig over at gøre Jeffrey selskab og hjælpe museumsbyggeriet på vej«, udtaler Spielberg og påpeger vædien af et sted, der værner om filmkunsten. »At vores familienavne kommer til at præge indgangsetagen siger på et dybt personlige plan noget om, hvor meget filmene og akademiet har betydet i vores liv«, tilføjer instruktøren.

Katzenberg understreger, at filmkunsten fortjener et museum. »Både Steven og jeg er bevidste om filmens globale betydning. Museet vil både afspejle filmens uforlignelige arv og tjene som et vartegn for fremtiden inden for det, vi begge elsker så højt«, siger DreamWorks Animation-direktøren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip