Filmredaktør: Bliver ikke dansk Oscar-eventyr

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

Det danske filmdrama "Krigen" har høstet stor ros herhjemme, men det er ikke nødvendigvis nok til at kunne løbe med den prestigefyldte Oscar-statuette i næste måned.

Indtil videre er den blandt de sidste ni film, der er med i kapløbet om at vinde en Oscar for "bedste udenlandske film". Torsdag afsløres det, om filmen får en af de eftertragtede Oscar-nomineringer, og det er svært at spå om, hvad der kommer til at ske.

- Det kan lige så godt ske, at den kommer blandt de fem nominerede, som det ikke kan ske. Det svære var i virkeligheden at komme hertil. Det er en nuanceret film, man lige skal opdage, og det har Oscar-komiteen gjort, siger Claus Christensen, der er chefredaktør hos filmmagasinet Ekko.

Filmredaktøren tror dog ikke, at det bliver Tobias Lindholms danske krigsdrama, der løber med Oscarstatuetten i sidste ende. I stedet mener han, at prisen går til den ungarske film "Son of Saul", der søndag aften vandt en Golden Globe.

- Jeg hader at være lyseslukker, og jeg håber selvfølgelig og krydser fingre, for det ville jo være fantastisk med en dansk sejr. Men man må bare sige, at den er oppe imod overmagten. Den er oppe mod et værk, der vil komme til at stå i filmhistorien, som en af de helt store Holocaust-film, siger Claus Christensen og fortsætter:

- Krigen er overbevisende, og jeg tror, at den vil gøre indtryk. Havde vi ikke været oppe imod en så suveræn og original film, så ville jeg nok have sagt, at den kunne have en chance.

Torsdag den 14. januar afsløres de endelige Oscar-nomineringer, og den 28. februar finder selve prisuddelingen sted.

Tidligere har danske film som "Hævnen" og "Pelle Erobreren" vundet en Oscar for den bedste udenlandske film.

/ritzau/FOKUS