Filmsild taler ud om fødselsdepression

Skrevet af admin

19/01/2016

Mest læste i dag

I december 2014 blev Hayden Panettiere mor for første gang, men babyboblen bristede, og skuespillerinden blev ramt af en fødselsdepression.

Følelserne eskalerede, og familieidyllen krakelerede til sidst så meget, at hun i oktober sidste år lod sig indlægge efter flere mislykkede behandlinger selv.

- Jeg føler, at jeg skjulte mit sande jeg, og jeg var virkelig, virkelig bange for, at folk ville dømme mig, siger den 26-årige skuespillerinde nu til E! News.

- Indlæggelsen har efterfølgende gjort mit liv så meget bedre, men jeg er overrasket over, hvor stort et tabu der er forbundet med det. Man forstår ikke, hvad en fødselsdepression er, før man selv er i det, fortæller den dobbelte Golden Globe-nominerede "Nashville"-stjerne.

En fødselsdepression kan blandt andet give humørsvingninger, problemer med at knytte sig til sit barn, træthed, angst og tanker om selvskade, men Panettiere understreger, at hun trods triste tanker aldrig har villet skade sin lille pige.

- Jeg vil gerne være et godt eksempel for min datter og fastslå, at man ikke er en dårlig mor, fordi man bliver ramt af en fødselsdepression.

- Jeg er glad for at repræsentere andre depressionsramte kvinder, der lider derude og lade dem vide, at de hverken er svage eller alene, siger skuespillerinden.

På trods af den hårde start har Panettiere tidligere fortalt, at hun sammen med sin forlovede, den tårnhøje ukrainske sværvægtsbokser Wladimir "Stålhammeren" Klitschko på 39 år, drømmer om at give lille Kaya tre søskende.

/ritzau/FOKUS