Finans: Svindelanklaget advokatfirma er lukket

Det kriseramte Johan Schlüter Advokatfirma (JSA) er lukket, skriver Finans. Advokatfirmaet har været ramt af kunde- og medarbejderflugt, siden det i juli blev beskyldt for at have svindlet med copydan-penge for 100 millioner kroner.

Ifølge Finans er Johan Schlüters hovedsæde på Højbro Plads i København nu rømmet, telefonerne er lukket, og det samme er firmaets hjemmeside.

For nylig kunne Finans berette, at advokatfirmaet havde fyret en tredjedel af sine medarbejdere som direkte konsekvens af den aktuelle svindelsag, hvor tv- og filmproducenter mener, at de er blevet franarret rettighedspenge.

Advokatfirmaet hyrede ved samme lejlighed den erfarne insolvensadvokat Pernille Bigaard, men stod altså ifølge Finans ikke til at redde.

Den seneste tid har en række fremtrædende advokater forladt Johan Schlüter Advokatfirma. Ifølge indberetninger til Advokatsamfundet og Linkedin har kun tre advokater endnu ikke fundet sig en ny arbejdsplads.

Den ene er den 71-årige stifter, Johan Schlüter, som det igennem længere tid ikke har været muligt for Finans at få en kommentar fra.

Direktør i brancheorganisationen Danske Advokater Paul Mollerup mener, at nedturen i JSA er ganske opsigtsvækkende.

- Det er højst usædvanligt i Danmark, at advokatfirmaer af den størrelse forsvinder fra jordens overflade, siger Paul Mollerup til Finans.

Johan Schlüter skabte Johan Schlüter Advokatfirma i 2002, da han gik solo fra Bech-Bruun. Ifølge en tidligere version af firmaets hjemmeside havde JSA for et år siden 58 medarbejdere, herunder 11 partnere, syv advokater og tre advokatfuldmægtige.

/ritzau/

Dagens Gossip