Finansforbundet: 2013 har været endnu et surt år

Det har været endnu et travlt år i Finansforbundet. 2013 tegner til at blive et lige så dystert år for beskæftigelsen i den danske finanssektor som de seneste par år, der har budt på massefyringer og banklukninger, lyder det fra Finansforbundets formand.

- Desværre har det seneste år lignet de andre år. Siden 2009 er vi oppe på 10.000 fyringer i den danske finanssektor, siger Kent Petersen, formanden for Finansforbundet.

- Det har været en meget frustrerende periode, og det er selvfølgelig ekstra frustrerende så at se en virksomhed som Nykredit melde en så stor fyringsrunde ud, siger formanden om mandagens fyringsrunde fra Nykredit.

I forbindelse med en ny strategi skal Nykredit blandt andet spare en halv milliard kroner, og det koster 300 stillinger - heraf en del fyringer. Finansforbundet skal i den kommende tid forhandle med Nykredits ledelse.

- Vi har selvfølgelig en vis forståelse for, at man hele tiden ser på sin virksomhed og prøver at finde steder, hvor man kan effektivisere, siger Kent Petersen.

Men han er samtidig ærgerlig over, at "det er blevet en automatreaktion fra topledelserne i sektoren at udvise handlekraft ved at skære kraftigt i medarbejderstaben", som han siger.

På trods af, at 2013 blev endnu et år med massefyringer blandt bankfolkene, lurer der dog en spirende optimisme hos deres formand.

- Det er klart, at vi nu håber på, at det begynder at gå i den rigtige retning - baseret på at der kommer flere positive meldinger fra virksomhederne, siger formanden.

Ifølge Finansforbundets opgørelse blev 2450 ansatte fyret i den danske finanssektor i 2012. Den foreløbige opgørelse for 2013 viser, at 1045 er blevet fyret, men tallet er foreløbigt og ventes at vokse, lyder det fra forbundet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip