Finansforbundet: Behov for ny konfliktmodel

Lockouten er en farce, og det eneste anstændige, regeringen kan gøre nu, er at gennemføre lovindgrebet hurtigst muligt.

Sådan lyder svadaen fra de bankansattes formand, Kent Pedersen.

Formanden for Finansforbundet mener, at lærerkonflikten viser, at der er brug for en ny konfliktmodel på det offentlige område.

- Parterne på det offentlige arbejdsmarked er ikke lige i den forstand, at det kun er den ene side - nemlig arbejdstagerne - der betaler. I denne konflikt sparer kommunerne for eksempel milliarder ved at lockoute lærerne, siger Kent Pedersen.

Samtidig er det et problem, at den ene part - nemlig KL - "er i familie" med den part, der i givet fald skal gennemføre et lovindgreb, påpeger Finansforbundets formand.

- Derfor er det ikke andet end et spil for galleriet, hvis KL og staten trækker konflikten i langdrag, for det handler tilsyneladende mest af alt om at knække fagforeningerne på det offentlige arbejdsmarked, siger han.

55.000 folkeskolelærere og en lang række medarbejdere fra andre faggrupper er i disse dage forhindret i at møde på arbejde, fordi KL og staten har lockoutet dem.

I hovedorganisationen FTF, der repræsenterer 500.000 lønmodtagere, herunder lærerne og bankansatte, har man beregnet, at kommunerne hver dag sparer 48 millioner kroner på lockout.

De penge skal blive i skolesystemet, mener formand Bente Sorgenfrey.

- De sparede lærerlønninger er gået fra undervisningen, og de penge skal selvfølgelig blive i undervisningssystemet til gavn for eleverne og de studerende, siger Bente Sorgenfrey.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip