Finanslov: DF accepterer færre penge til velfærd

Skrevet af admin

19/11/2015

Mest læste i dag

Aftalen om finansloven for 2016 betyder lav offentlig vækst.

Dansk Folkeparti, blå bloks største parti, havde ellers ønsket en vækst på 0,8 procent, men må nøjes med mindre, erkender DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

- Jeg er ret overbevist om, at realvæksten næste år vil vokse - også ud over de 0,3 procent, som lå i regeringens oprindelige finanslovsforslag.

- Det bliver der regnet på nu, efter at vi er færdige med aftalen, og så kommer der en konstatering omkring det, siger han.

Finanslovsaftalen er indgået af Venstre-regeringen og de øvrige borgerlige partier, som foruden DF tæller Liberal Alliance og De Konservative.

- I forhold til kommunen har der været meget diskussion om, hvorvidt kommunerne med regeringens politik måtte få minusvækst ud af det, men det har vi fået afløst af plusvækst.

- Så vi bevæger tingene i den rigtige retning, og den ældremilliard, vi nu får ud og arbejde ude i kommunerne, vil skabe bedre vilkår for de ældre. Det har været et af de punkter, der har været meget prioriteret for Dansk Folkeparti, siger Thulesen Dahl.

DF kan være tilfreds med, at der sættes 2,4 milliarder kroner af til sundhedsområdet med fokus på ældre. Der afsættes desuden en milliard kroner årligt fra 2016 og frem til udbredelse og implementering af en værdighedspolitik i alle kommuner.

/ritzau/