Finanslov: Her er regeringens tilbud til Enhedslisten

Regeringen valgte mandag eftermiddag at offentliggøre den aftaleskitse til en finanslov, som Enhedslisten har fået tilbudt.

Regeringen er parat til at lave nye initiativer for i alt cirka 11 milliarder kroner i perioden 2014-17. Her er hovedpunkterne:

* Én milliard kroner årligt i 2014-17 til ældreområdet, som blandt andet skal gøre det muligt for modtagere af hjemmehjælp at få to ugentlige bade.

* 1,7 milliarder kroner i 2014-17 til øvrige forbedringer på velfærdsområdet. Det skal gå til blandt andet jobrotation, mindre brug af tvang i psykiatrien, bedre behandling af kræftramte børn, indsatsen for socialt udsatte børn og unge og socialøkonomiske virksomheder.

* 1,5 milliarder kroner i 2014-2017 til grøn omstilling. Det går blandt andet til at oprette en grøn investeringsfond med en udlånskapacitet på fem milliarder kroner, en naturfond på en milliard kroner og investeringer i kollektiv trafik, herunder et starttilskud til en letbane i Odense.

* 2,1 milliarder kroner i 2014-17 til at styrke det organiserede arbejdsmarked. Det skal ske gennem et højere fradrag for fagforeningskontingenter og en styrket indsats mod social dumping.

* 500 millioner kroner i 2014-17 til unge med lave indkomster. Det skal gå til særlig støtte til unge i risiko for hjemløshed, højere satser for forsørgere og mere lempelig modregning af arbejdsindkomst for kontanthjælp og SU.

* Besparelser på 900 millioner kroner i 2014-17 som følge af effektiviseringer annulleres.

Kilde: Finansministeriet

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip