Finanslov: S vil have færgerabatter på forhandlingsbordet

Hvis regeringen får brug for socialdemokratiske mandater til at sikre flertal for næste års finanslov, kommer der et ønske om tilskud til billigere færgebilletter til danske øer på bordet.

Det forklarer tidligere transportminister Magnus Heunicke (S), efter en weekend med vedvarende, men tilsyneladende frugtesløse forhandlinger mellem de blå partier i Finansministeriet.

- Det er ikke noget, der vælter noget som helst læs i forhold til andre, meget dyre forslag, som er på bordet. Men det kan give en helt afgørende håndsrækning til steder i Danmark, som virkelig har haft det svært, forklarer Socialdemokraternes landdistrikts- og ø-ordfører til Ritzau.

I foråret vedtog den daværende SR-regering at afsætte 133 millioner kroner om året fra 2017 til at gøre færgebilletterne til 31 navngivne øer billigere.

Efter valget har den nye Venstre-regering dog ikke ville love, at det bliver gennemført, selvom blandt andet finansministeren har forsikret, at man har øje for sagen.

- Det er et spørgsmål, vi tager alvorligt, og som vi nok skal adressere, sagde Claus Hjort Frederiksen, da regeringen fremlagde sit finanslovsforslag i slutning af september.

- Men når partierne i de her dage glider ind og ud af glasdørene, så er det her spørgsmål gledet fuldstændig ud, og vi er tilbage ved klassikerne fra de enkelte partier, indvender Magnus Heunicke.

Ligesom i forårets aftale vil han hente 48 af de nødvendige millioner fra en pulje til initiativer, der nedsætter godstaksterne. Resten af pengene bør være til at finde, mener den tidligere minister.

Spørgsmål: Kan I stemme for en finanslov, der ikke giver penge til billigere færgebilletter?

- Jeg har svært ved at se, at Venstre vil lave en aftale, hvor det ikke er med, for det er et klart ønske fra den danske befolkning, og det er noget Venstres egne politikere har ført valgkamp på.

Spørgsmål: Men hvis I får mulighed for at slippe af med omprioriteringsbidraget mod, at I giver afkald på færgetilskuddet?

- Den dag Claus Hjort ringer og foreslår, at vi dropper at skære 2,4 milliarder fra kommunerne, så har vi en helt ny politisk situation. Der tror jeg ikke, vi er lige nu, så det synes jeg ikke giver mening at gå ind i, konstaterer Magnus Heunicke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip