Finansloven er rød nok for SF

Selvom Enhedslisten fortsætter med at kritisere den finanslov, de selv har været med til at indgå med regeringen, for at være socialt uansvarlig, så er der ingen støtte at hente hos SF.

Finansloven er rød nok til at tilfredsstille skatteminister Holger K. Nielsen (SF), der betegner det som intet mindre end "en fremragende finanslov".

- Det her er en virkelig ambitiøs finanslovaftale, som peger fremad, og som tager fat på mange af de problemstillinger, som vi er optaget af, siger han.

Når det gælder det store slagsmål om hjælp til de danskere, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet efter nytår, så er skatteministeren også godt tilfreds.

- Akutjobpakken var starten, og det følger vi nu op på med fleksjob, uddannelse og en meget aktiv arbejdsmarkeds indsats, som samler op på mange af de mennesker, som risikerede at falde ud. Det er en god finanslovaftale, som peger fremad, siger Holger K. Nielsen.

Enhedslisten har allerede slået fast, at dagpengeslagsmålet slet ikke er slut, og at de allerede til foråret vil kæmpe for at få flere tiltag gennemført. Men skatteministeren fastholder, at finanslovaftalen gør nok for at løse problemet.

- Det er bestemt nok for SF. Hvad de (Enhedslisten, red.) siger, og hvordan de vil håndtere det her, det er deres valg. Vi er særdeles godt tilfredse med det her resultat. Det ligger helt i retning af, hvad vi har satset på hele tiden, siger Holger K. Nielsen.

Ud over de ekstra uddannelsestiltag for folk, der er ved at miste retten til dagpenge, så fremhæver SF den grønne pakke på 1,5 milliarder kroner som en af partiets sejre i finanslovforhandlingerne.

Også SF's formand, Annette Vilhelmsen, der ikke selv var med ved fremlæggelsen af den nye finanslov, erklærer sig fuldt tilfreds.

- Vi har lavet en superfin finanslovaftale inden for de meget snævre økonomiske rammer, og jeg vil godt rose Enhedslisten for deres medvirken til en aftale, der er såvel rød, grøn som økonomisk dybt ansvarlig, siger hun i en pressemeddelelse.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip