Finanslovs-åbning kan give rige pensionister skatterabat

De fattigste pensionister kunne tirsdag aften glæde sig over, at spørgsmålet om en mulig reduktion i boligydelsen blev sparket til hjørne.

Men der var også en god nyhed til de rigeste ældre.

Som en del af de borgerlige partiers aftale om at udskyde forhandlingerne om finansieringen af en del af næste års finanslov, er muligheden for en reduktion i den såkaldte udligningsskat også bragt i spil igen.

- Vi har hele tiden forsøgt at få den afskaffet. Da vi sad i regering, ville Dansk Folkeparti ikke være med til det.

- Nu er der så en mulighed, og vi vil kæmpe en brav kamp for, at den afskaffes. Det er en helt urimelig skat, siger De Konservatives finansordfører, Brian Mikkelsen, til Jyllands-Posten.

Udligningsskatten blev indført i 2010 og betyder, at pensionsudbetalinger over 362.800 kroner bliver beskattet ekstra frem mod 2020.

Umiddelbart er Dansk Folkeparti dog fortsat tilhænger af at lade den blive, som den er.

- Vi diskuterer meget gerne det, som andre partier vil diskutere med os. Om det ændrer noget? Det tror jeg jo ikke, at det gør. Vi har ikke nogen overvejelser hos os om at ændre position på det her punkt, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Foruden boligydelsen og udligningsskatten har de borgerlige partier lovet at diskutere beskatningen af fonde og affaldsgebyret for virksomheder, når de til foråret skal finde de 170 millioner kroner, som mangler for at få finansloven til at hænge sammen.

/ritzau/

Dagens Gossip