Finansmedie: Danske Bank fyrer 250 ansatte på tirsdag

250 Danske Bank-medarbejdere kan forberede sig på at få en fyringsseddel tirsdag i kølvandet på bankens pauvre regnskab for tredje kvartal. Det erfarer finansmediet FinansWatch.

Danske Bank nedjusterede i forbindelse med kvartalsopgørelsen forventningerne til hele året med op til en milliard kroner. Og banken oplyste i samme åndedrag, at 94.000 kunder havde forladt Danske Bank i løbet af årets ni første måneder.

Den nye topchef Thomas Borgen bebudede i forbindelse med bankens regnskab for tredje kvartal den 31. oktober, at der var afskedigelser på vej.

- Vi vil desuden reducere antallet af medarbejdere i stabsfunktionerne og forenkle procedurerne markant, hvilket vil bidrage til en væsentlig forbedring af kundeoplevelsen, samtidig med at vi forbedrer rentabiliteten, lød det dengang.

Ifølge FinansWatch er tirsdagens fyringsrunde blot første etape i en større spareøvelse. Blandt de afskedigede finder man flere tillidsfolk, oplyser mediet.

Danske Bank fik et resultat før skat i årets første ni måneder på 7,2 milliarder kroner mod små 6,3 milliarder kroner i perioden sidste år.

Renteindtægterne faldt en smule på grund af lav lånelyst fra 17 milliarder kroner til 16,56 milliarder kroner. Men gebyrerne blev ikke mindre. Danske Bank fik næsten en halv milliard kroner mere ind på den konto og landede på 6,75 milliarder kroner.

Omkostningerne faldt med en halv milliard kroner i forhold til de tre første kvartaler i 2012 og endte på 17,5 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip