Finansminister: Børsnotering vil gøre Dong stærkere

En børsnotering af Dong Energy i sommeren 2016, vil stille selskabet endnu stærkere

Sådan lyder det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), efter at det er blevet klart, at Dong Energy er klar på børsen til sommer.

- Staten har sammen med de øvrige investorer og efter rådgivning af statens finansielle rådgiver og bankerne truffet beslutning om at søge selskabet børsnoteret i sommeren 2016, såfremt markedsforholdene ikke ændrer sig betydeligt, lyder det i en pressemeddelelse.

Og det vil uden tvivl gøre selskabet stærkere, siger finansministeren.

- En børsnotering vil lette Dong Energy’s adgang til kapital og stille selskabet endnu stærkere end i dag, når det for eksempel gælder investeringerne i opførelse af havvindmøller, hvor Dong Energy i dag har en global førerposition.

Den danske stat er majoritetsaktionær i Dong og sælger i forbindelse med børsnoteringen en andel af sin aktiepost. Staten ejer nu 58,8 procent af Dong, og beholder 50,1 procent af aktierne efter børsnoteringen.

Tidligere var statens ejerandel på 81 procent, men det blev altså reduceret til 58,8 procent, da Goldman Sachs, ATP og PFA i 2014 købte sig ind for 11 milliarder kroner.

Et salg, der blev stærkt kritiseret af blandt andre Enhedslisten, da man mente, at det var stærkt uansvarligt af den daværende finansminister Bjarne Corydon (S) at sælge til investeringsbanken.

Claus Hjort Frederiksen har dog tidligere sagt, at det er en sag, som han nu betragter som helt afsluttet, da det ifølge ham var det bedste salgsbud, der vandt.

Den planlagte børsnotering forventes at bestå af et salg af mindst 15 procent af de eksisterende aktier. Der udstedes ingen nye aktier som en del af børsnoteringen.

Dong Energy er en sammenlægning af seks danske energiselskaber: Dong, Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energis Elaktiviteter og Frederiksberg Forsyning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip