Finansrådet venter flere væksttiltag fra Sass

Den nye erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) bydes velkommen på posten af bankernes brancheforening Finansrådet.

Banksektoren, der kommer til at sidde over for Henrik Sass Larsen til fremtidige forhandlinger om blandt andet kapitalkravsregler, ser konstruktivt på fremtiden.

- Vi hilser Henrik Sass Larsen velkommen som vores nye ressortminister. Vi ser frem til at få et godt og konstruktivt samarbejde med ministeren, siger direktør i Finansrådet, Jørgen A. Horwitz.

Han henviser til, at brancheforeningen og regeringen har fælles mål for samfundet, og at han er overbevist om, at Henrik Sass Larsen er klar over bankernes rolle.

- Med en regering, der ønsker vækst og udvikling i samfundet, kan man ikke se bort fra, at bankerne spiller en væsentlig rolle i at nå de mål. Det er jeg overbevist om, at den nye minister er bevidst om, siger Jørgen A. Horwitz.

Der har tidligere været noget køligere luft mellem de to parter. Tydeligst var det i november 2012, da Danmarks Radio viste dokumentaren "Sikke en fest."

Udsendelsen omhandlede finanskrisens rolle i Danmark og herunder en række meget billige lån fra staten til nødlidende banker.

Ifølge økonomer i dokumentaren kostede Bankpakke 2 statskassen et tocifret milliardbeløb, da kravene blev ændret til bankernes fordel i sidste øjeblik - noget Henrik Sass Larsen kaldte "det største tyveri i Danmarkshistorien."

Det har parterne dog lagt bag sig, og Jørgen A. Horwitz påpeger, at Henrik Sass Larsen repræsenterer en regering, der er meget fokuseret på vækst.

- Finansrådet er positiv over de mange væksttiltag, regeringen har stået for, og det er vores forventning, at ministeren vil fortsætte den linje. I den sammenhæng er et godt samspil med bankerne afgørende, siger han.

- Vi glæder os derfor til det fremtidige samarbejde med Henrik Sass Larsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip