Finanstilsyn banker pensionskæmper på plads

Landets to største pensionsselskaber, PFA og Danica, bliver nu sat på plads af Finanstilsynet efter balladen om selskabernes upræcise regnemetoder - en praksis, som kan have kostet tusindvis af kroner fra nogle kunder og givet penge til andre.

Finanstilsynet vil med et nyt lovforslag stoppe pensionsselskabernes uskarpe regnemodeller. Forslaget er nu sendt til høring på vegne af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), skriver Børsen.

- Vi har set på den markedspraksis, der har været, og konklusionen har været, at der er behov for at lovregulere det, siger Jan Parner, vicedirektør i Finanstilsynet, til avisen.

I løbet af de seneste år har titusindvis af danskere valgt at gå fra en pensionsordning med garanteret afkast til en ordning uden garanteret afkast.

De nye regler, som ventes at blive vedtaget inden længe, dikterer, at danskerne skal have hele værdien af afkastgarantien med sig videre, når selskaberne tilbyder sine kunder at skifte pensionsordning.

Finanstilsynet vil også kræve en mere strømlinet regnemodel for værdien af afkastgarantien - alle skal fremover bruge samme regnemodel, lyder det i Børsen.

Danica ønsker ikke at kommentere lovforslaget i avisen, men PFA vil gerne rette sig efter nye regler, lyder det.

- Vi vil gøre det her på den måde, som Finanstilsynet ønsker, siger Søren Espersen, koncerndirektør for kommunikation og ledelse i PFA, til Børsen.

Søren Andersen, administrerende direktør i rådgivningsfirmaet Invensure, forventer, at flere kunder nu vil lægge sag an mod pensionskæmperne, skriver avisen.

/ritzau/

Dagens Gossip