Finanstilsynet frikender danske banker for rentefusk

Skrevet af admin

05/11/2014

Mest læste i dag

Finanstilsynet frikender danske banker for at skulle have manipuleret med den såkaldte cibor-rente og finder derfor ikke grundlag for at gå videre med sagen. Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse.

Bankerne har været mistænkt for i en periode efter finanskrisen at have sat renten for højt og derved haft højere indtægter.

Mistanken blev forstærket, da det i sommeren 2012 blev afsløret, at en række britiske banker havde svindlet med den britiske libor-rente, der svarer til den danske cibor-rente.

Cibor-renten bruges blandt andet til at bestemme boligejere og virksomheders låneomkostninger. Den bliver fastsat hver dag klokken 11, ved at en række banker indberetter til Finansrådet, hvad de mener, renten skal ligge på.

Herhjemme er det Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank, Nordea, Nykredit Bank og Spar Nord, der er med til at fastsætte renten.

Finanstilsynet har i forlængelse af den britiske skandale gennemgået e-mails, chatbeskeder, breve og telefonsamtaler og revisionsrapporter fra de danske banker og institutter, der er med til at fastsætte renten. Finanstilsynet har undersøgt perioden 2009-2012.

Undersøgelserne frikender de danske banker for at skulle have forsøgt at manipulere med renten. Tilsynet når dog frem til, at nogle af bankernes medarbejdere havde mulighed for at snyde.

Finanstilsynet konkluderer dog, at der på baggrund af undersøgelsen ikke er grund til at overdrage sagerne til hverken Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller bagmandspolitiet.

Tilbage i september 2012 kom Finansrådet, der er bankernes interesseorganisation, med sin egen undersøgelse af sagen, som også rensede bankerne.

/ritzau/