Finanstilsynet giver presset bank et hak i tuden

Skrevet af admin

11/01/2016

Dagens topnyheder

Østjydsk Banks regnskaber var pænere, end de burde have været, og det har fået Finanstilsynet i aktion. Det har pålagt banken at fremlægge nye regnskaber, der viser et langt større tab end den tidligere version.

Banken havde ifølge Finanstilsynets påbud værdisat en række investeringsejendomme for dyrt. Samtidig var der ikke nedskrevet nok på udlån. Derfor må Østjydsk Bank nu nedskrive værdien og øge sine nedskrivninger på udlån.

- Finanstilsynet har foretaget regnskabskontrol og har i forbindelse med denne kontrol fundet fejl i bankens opgørelse af værdien af bankens investeringsejendomme og aktiver i midlertidig besiddelse

- Banken har endvidere, i halvårsrapporten 2015, anvendt forkert målingsgrundlag for nogle af bankens udlejede enfamiliesejendomme, da disse skulle være målt ud fra lejeindtægterne i stedet for realiserede salgspriser på sammenlignelige ejendomme, skriver banken.

Efter den korrektion tabte Østjydsk Bank 18 millioner kroner i de første ni måneder af 2015 og ikke som tidligere oplyst ni millioner kroner.

/ritzau/