Finanstilsynet melder Novo Nordisk til politiet

Finanstilsynet melder Novo Nordisk til politiet for at have været for lang tid om at offentliggøre et afslag fra de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA, oplyser medicinalselskabet.

Fredag 8. februar om aftenen modtog Novo Nordisk meddelelsen fra FDA om, at amerikanerne ikke kunne godkende insulinprodukterne Tresiba og Ryzodeg på det foreliggende grundlag.

Men Novo Nordisk offentliggjorde først informationen om FDA's afgørelse i en selskabsmeddelelse søndag den 10. februar.

Ifølge Novo Nordisk skete det "efter en intensiv undersøgelse og vurdering af afgørelsens konsekvenser og betydning".

Men Finanstilsynet mener, at selskabsmeddelelsen burde være udsendt med det samme og altså allerede fredag aften.

- Det bemærkes særskilt, at Finanstilsynet generelt ikke kan anerkende, at børsnoterede selskaber påberåber sig en ret til at foretage interne konsekvensberegninger for selskabets økonomiske situation forinden en offentliggørelse af intern viden.

Det skriver tilsynet i en pressemeddelelse om politianmeldelsen. Finanstilsynet mener, at det i givet fald ville "udhule forpligtelsen" om at offentliggøre intern viden så hurtigt som muligt.

Novo Nordisk mener, at meddelelsen blev afsendt i tide, men tager Finanstilsynets beslutning til efterretning og vil samarbejde med de relevante myndigheder i forbindelse med efterforskningen af sagen.

Ifølge medicinalselskabet indledte Københavns Fondsbørs, Nasdaq OMX Copenhagen, allerede 12. februar en lignende undersøgelse af, om Novo Nordisk var for langsom til at melde ud om afslaget fra FDA.

Men den 8. maj meddelte fondsbørsen, at man ikke havde fundet grundlag for at konkludere, at Novo Nordisk havde overtrådt reglerne, og at man betragtede sagen som afsluttet.

De amerikanske sundhedsmyndigheder var bekymrede for, om diabetespatienter ville få en øget risiko for hjertekar-problemer i forbindelse med Novo Nordisks insulinprodukter - det langtidsvirkende insulin Tresiba og kombinationsproduktet Ryzodeg.

FDA krævede derfor yderligere undersøgelser, før insulinerne kan godkendes til det amerikanske marked.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip