Finansudvalg får fortrolig orientering om Dong

Efter pres fra især Dansk Folkeparti og Enhedslisten får medlemmerne af Folketingets Finansudvalg nu lov til at se de hemmelige papirer bag Dong-aftalen, skriver Jyllands-Posten.

Finansminister Bjarne Corydon (S) tilkendegiver nemlig over for avisen, at ministeren vil lade udvalget gå aftalen igennem.

- Jeg vil afsøge muligheden for at Finansudvalgets medlemmer snarest kan læse aftalen med Goldman Sachs, ATP og PFA, lyder det fra Corydon i en skriftlig kommentar, skriver Jyllands-Posten.

Avisen skriver, at Folketingets formand, Mogens Lykketoft, (S) også har meldt sig ind i diskussionen.

Med henvisning til en sag fra 1978 "af nogenlunde samme karakter" taler han for, at Finansudvalget kan få indsigt i de hemmelige papirer bag Dong-aftalen, på samme måde som Udenrigspolitisk Nævn har fået forelagt hemmelige oplysninger i militære spørgsmål.

- Man må forudsætte, at man kan have tillid til Folketingets medlemmer og den fortrolighed, som vi også kender fra andre sammenhænge," siger Lykketoft til Jyllands-Posten.

Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl er tilfreds med at få lov til at læse papirerne, men mener, at det kommer meget sent.

- Det er meget sent, han giver os den mulighed. Der har været stillet mange spørgsmål i finansudvalget, som han ikke ville svare fyldestgørende på med henvisning til, at det var en fortrolig aftale med Goldman Sachs, siger han til Ritzau.

Tirsdag skal finansminister Bjarne Corydon i samråd om sagen, og det ventes, at aftalen bliver godkendt i Folketingets Finansudvalg sidst på ugen.

/ritzau/

Dagens Gossip