Find din sextype og få et harmonisk sexliv

Du tror måske, at de mest almindelige sex-problemer er manglende lyst, rejsningsproblemer eller problemer med at få orgasme. Men tro om igen.

I virkeligheden er det største problem manglende viden om seksuelle forskelligheder. Det mener den australske sexterapeut Sandra Pertot.

I mere end 30 år har Sandra Pertot studeret par og har på den baggrund udviklet 10 forskellige sextyper. Kender du dem, har du nemmere ved at få et harmonisk sexliv.

De 10 sextyper

1. Den sensuelle sextype

Sex er en vigtig del af dit parforhold, men du går mere op i, at I er følelsesmæssigt tæt på hinanden under sex end seksuel præstation. Hvis ikke din partner viser hengivenhed eller er fraværende under sex, bliver du utilfreds. Mind dig selv om, at din partners måde at vise, at han har lyst til dig, i sig selv er udtryk for hans ønske om intimitet med dig i stedet for at tro, at han kun går op i sex.

Du passer bedst sammen med: En sensuel elsker. Måske også en erotisk, hvis han under sin hede sex med dig kan vise dig, at det netop er dig, han vil have sex med. Du kan dog også passe sammen med elskere, der er afhængige, reagerende, krævende, behovsstyrede eller tvangsprægede, forudsat at du forstår, at du selv spiller en væsentlig rolle for hans begær og glæde ved sex.

Se hvilke dagligdagsting du har derhjemme, som kan bruges som sexlegetøj.Se mere på Q.dk

2. Den erotiske sextype

Hed passioneret sex som på film er det, du forbinder med kærlighed og intimitet. Det er vigtigt at bryde grænser og være nytænkende i sexlivet. Du har en tendens til at tænke, at der er noget galt med din partner eller jeres forhold, hvis din partner kun er til rutinesex. I stedet for at være fordømmende, når din partner ikke er med på dine fantasier, kan du forsigtigt opmuntre til at prøve nyt.

Du passer bedst sammen med: En anden erotisk elsker og måske også med elskere, der er sensuelle, afhængige, reagerende og behovsstyrede, hvis deres foretrukne form for sex ikke er for forskelligt fra dine præferencer, og hvis du ikke stiller krav til, at det skal være et fantastisk seksuelt eventyr hver gang, du har sex.

3. Den afhængige sextype

Du har brug for regelmæssig sex for at afstresse og blive afbalanceret, for ellers bliver du frustreret. Hvis din partner ikke er interesseret i sex lige så ofte som dig, tolker du det, som at du er uelsket eller nedprioriteret i din partners liv, uanset hvad han ellers gør for dig. I stedet for udelukkende at bruge sex til afstresning eller som sovemedicin, er det en god idé at finde andre måder at tackle stress på som f.eks. afslapning, vejrtrækningsteknikker osv.

Du passer bedst sammen med: En anden afhængig elsker, men en elsker, der er sensuel, erotisk, reagerende eller krævende passer også fint, forudsat at dit store behov for sex passer til din partners behov.

4. Den reagerende sextype

Du opnår størst seksuel nydelse og følelse af intimitet ved at tilfredsstille din partner. Måske hører du til dem, der opfatter sig selv som en fantastisk elskerinde – måske går du kun op i din partners behov, fordi du ikke tør give udtryk for dine egne behov. Indse at du med denne indstilling kan berøve din partner glæden ved at give dig seksuel nydelse og tillad dig selv at prioritere dine egne behov.

Du passer bedst sammen med: Elskere der er sensuelle, erotiske, afhængige, krævende eller behovsstyrede, selvom det kan være svært for dig at være så følelsesmæssigt forbundet eller erotisk passioneret, som din partner måtte ønske. Du passer meget dårligt sammen med en anden reagerende elsker.

Undrer du dig over hvad han virkelig mener om dig i sengen? Vi har fået svar direkte fra mændene. Læs med her.

5. Den krævende sextype

Du føler, at du har krav på sex, og at din partner bør imødekomme dine behov, for at I skal have et godt parforhold. Du tror, at andres sexliv er bedre end dit, og du vil ikke gå glip af noget. Du har i stedet brug for at finde ud af, at et godt parforhold bygger på gensidig forståelse. Accepter din partners behov og lyster og forstå, at de er lige så meget værd som dine egne.

Du passer bedst sammen med: Du vil have svært ved at få et godt sexliv med de fleste typer. Den reagerende eller afhængige vil dog passe bedre sammen med dig end andre typer.

6. Den behovsstyrede sextype

Du er en lidt mere ualmindelig sextype: du har nemlig et stort behov for sex, som du har svært ved at styre. Det kan skyldes overdreven selvsikkerhed – du er en fantastisk elsker, som nye partnere skal være lykkelige for at opleve. Måske er du i stedet usikker på dig selv, så du kun føler dig værdsat, når nogen forholder sig seksuelt til dig. Du søger måske også sex uden for dit parforhold. Find ud af, hvor meget din partner betyder for dig og vær ærlig omkring dit store behov for sex, så I kan finde en løsning sammen.

Du passer bedst sammen med: En erotisk sextype, der er forstående over for din seksuelle opførsel, og som kan give dig spændende oplevelser, hvis det er dit behov. En sensuel eller reagerende elsker kan give dig mere følelsesmæssig støtte, hvis du styres af lavt selvværd, men kun hvis du kan give udtryk for, at du vil arbejde med dig selv.

7. Den stressede sextype

Der er et dybt gab imellem dine sexønsker og dit virkelige sexliv. Du føler dig utilstrækkelig, og sex er kommet til at betyde frygt for at skuffe din partner og for at blive afvist. Når din partner forsøger at forføre dig, får du hjertebanken af ubehag. Du foretrækker masturbation frem for samleje. Find ud af, hvad du forventer af sex, og om du vil ændre din indstilling. Prøv at fokusere mindre på præstation og drop dine høje forventninger. Nyd i stedet det, din partner kan give dig.

Du passer bedst sammen med: Hvis du kan være åben om dine problemer, passer du bedst sammen med en sensuel eller en reagerende sextype. En anden stresset sextype, en uinteresseret eller en benægtende elsker vil passe til dig, hvis du altid har meget lidt lyst til sex.

8. Den uinteressede sextype

Manglende interesse for sex kan være biologisk betinget og helt normalt, men kan også skyldes stress. Måske har du aldrig interesseret dig for sex, eller måske dalede din sexlyst efter den første forelskelse, så din partner nu føler sig snydt. Prøv at blive mere sensuel og sanselig i stedet for at bekymre dig om fysisk passion. Nyd den opmærksomhed og hengivenhed, din partner viser dig, og sæt pris på den intimitet, I opnår gennem sex.

Du passer bedst sammen med: En anden uinteresseret sextype og måske en tvangspræget elsker, der får sine behov opfyldt, hvis hans opførsel ellers er acceptabel for dig.

9. Den benægtende

Du er udsat for pres, har problemer på jobbet, har oplevet dødsfald eller andet, der gør, at du ikke kan overskue også at skulle bruge tid på sex. Når der endelig dukker seksuelle tanker op, bruger du din energi på at skubbe dem fra dig. Snak med din partner om, hvordan dine problemer eller følelser påvirker din sexlyst og prøv forskellige afslapningsteknikker. Du har behov for forståelse og ikke for seksuelt pres fra din partner.

Du passer bedst sammen med: En sensuel eller reagerende elsker vil passe fint sammen med dig, hvis du er i stand til at snakke om dine bekymringer.

10. Den tvangsprægede sextype

Du har specielle seksuelle behov og ønsker om specielle seksuelle ritualer. Du har måske også forskellige ting til at hjælpe dig med at blive ophidset. Sex handler mere om disse behov end at skabe følelsesmæssigt indhold i dit parforhold. Hvis du ønsker, at din partner skal være med til din ønskede form for sex, må du finde den rette balance mellem at få dine behov opfyldt og tilgodese din partners behov.

Du passer bedst sammen med: Hvis du ikke har sex med din partner, vil en uinteresseret sextype passe fint til dig. Du vil dog også kunne sammen med en række andre sextyper som den erotiske, sensuelle, afhængige og krævende, hvis dine ønsker om specielle seksuelle ritualer ikke er for underlige for din partner, eller hvis du ikke har behov for seksuelle ritualer, hver gang du har sex.

af Annette Aggerbeck, Q.dk/NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip