Finland fyrer landstræneren efter bristet EM-drøm

Superligaprofilerne Lukas Hradecky, Teemu Pukki og Tim Sparv skal have ny træner, når de er til samlinger med det finske landshold.

Søndag er landstræner Mixu Paatelainen nemlig blevet fyret af det finske fodboldforbund med øjeblikkelig virkning. Det skriver forbundet på sin hjemmeside.

Det sker blot dagen efter, at Finland tabte med 0-1 på hjemmebane mod Ungarn og reelt udspillede sin mulighed for at nå den tredjeplads i gruppen, der ville give mulighed for at nå to playoff-kampe til EM næste sommer.

Allerede inden nederlaget, hvor de tre førnævnte superligaspillere alle startede inde, forlangte publikum på tribunerne trænerens afgang.

Efter kampen nægtede Paatelainen selv at træde tilbage og sagde, at nederlaget blandt andet skyldtes manglen på talentfulde spillere i landet. Den udtalelse overlevede træneren altså ikke.

Finland er noteret for fire point efter seks kampe i sin gruppe, hvor der er syv point op til lørdagens bøddel Ungarn på tredjepladsen. Mellem de to lande ligger Færøerne med seks point.

Mixu Paatelainen blev ansat som landstræner i 2011. Den 48-årige træner er selv tidligere professionel fodboldspiller med en lang række britiske klubber på cv'et.

/ritzau/

Dagens Gossip