Finland sender Ruslands ishockeyhold ud af OL

19/02/2014

Ruslands sportslige stolthed led et stort knæk onsdag eftermiddag.

Finland sendte OL-værternes ishockeyhold ud af turneringen i kvartfinalen, som Finland vandt med 3-1.

Russerne lagde et tungt pres på finnerne fra midt i anden periode, men især målmand Tuukka Rask fra NHL-klubben Boston Bruins var en alt for svær nød at knække for russerne.

Dermed lykkedes det ikke for russerne at få løst de offensive problemer, holdet har haft hidtil i turneringen. Problemer, som ikke burde opstå for et hold, som mønstrer superstjerner som Alexander Ovechkin, Evgeni Malkin, Pavel Datsuyk og Ilya Kovalchuk.

Ovechkin er øjeblikkelig topscorer i verdens bedste ishockeyliga NHL, hvor han hidtil i sæsonen har lavet 40 mål i 55 kampe. Malkin er nummer 10 med 18 scoringer og 40 målgivende afleveringer.

Russerne kom endda foran 1-0 på scoring af Ilya Kovalchuk efter knapt otte minutter.

Halvandet minut senere var der udlignet - Juhalatti Aaltonen scorede til 1-1. Og senere i første periode blev det 2-1 til Finland. Den 43-årige veteran Teemu Selänne scorede et flot mål, som blev skabt af Mikael Granlund, der sprintede fra en russisk modstander.

Selänne, som er klubkammerat med den danske målmand Frederik Andersen i Anaheim, spiller sit sjette OL for Finland.

Fem minutter inde i anden periode scorede Mikael Granlund selv og bragte finnerne foran 3-1.

Midt i anden periode var det som om, alvoren gik op for de russiske superstjerner.

Målmand Semyon Varlamov blev pillet ud og erstattet af Sergei Bobrovsky. Russerne belejrede Finlands forsvarszone, men de hårdt arbejdende finner og en stærk Tuuka Rask stoppede alle optræk til scoringer.

Og det førte ikke til noget. Finnerne arbejdede hårdt og blev i slutminutterne faktisk slet ikke udfordret nok.

Finland møder fredag Sverige i semifinalen.