Finland venter 50.000 asylansøgere i år

Skrevet af admin

02/10/2015

Dagens topnyheder

Finlands regering ændrede fredag en prognose for antallet af asylansøgere, der ventes til landet i år, til omkring 50.000 fra et tidligere anslået antal på 30.000.

Det sker som følge af en stor indstrømning af flygtninge og migranter i september, oplyser indenrigsministeriet i Helsinki ifølge FNB.

Alene i september kom 11.000 asylansøgere til Finland. Hele sidste år kom der kun 3600 asylansøgere til landet.

Indenrigsministeriet skriver, at den nye prognose betyder, at Finland i forhold til dets indbyggertal på kun 5,5 millioner tager det samme forholdsmæssige antal asylansøgere som Tyskland og Sverige.

Tusindvis af flygtninge, mange af dem fra Irak, er i de seneste uger kommet til landet via Sverige og dets nordlige grænseovergang i Tornio nær Polarcirkelen.

I år har op mod 18.500 anmodet om beskyttelse i Finland - deriblandt er også rekordtallet fra september medregnet.

I den sidste prognose i Norge hedder det, at antallet af asylansøgere til Norge ventes at komme til at ligge mellem 16.000 og 20.000.

FN har opgjort, at flere end 500.000 migranter og flygtninge siden nytår er gået i land på Europas kyster. Halvdelen af de mange mennesker - mere præcist 54 procent - er syrere.

Flere end fire millioner mennesker er flygtet fra Syrien, der hærges af en blodig krig på femte år. Syv millioner er drevet på flugt internt i landet. En anden stor gruppe er afghanere.

Over 168.000 migranter og flygtninge foretog den farlige rejser over Middelhavet til Europa i september, hvilket er rekordhøjt for en enkelt måned.

Omkring 3000 mennesker er siden januar døde på denne rejse under forsøget på at nå frem til det europæiske kontinent.

383.000 af den halve million migranter og flygtninge er ankommet til Grækenland.

/ritzau/FNB