Finn Borch Andersen er ny PET-chef

Fra 1. januar kan politidirektør Finn Borch Andersen fast sætte sig i chefstolen for Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Efter en periode som konstitueret chef for efterretningstjenesten er han nu blevet udpeget som ny PET-chef per 1. januar.

- Finn Borch Andersen har et solidt kendskab til efterretningstjenestens særlige rolle og kommer med årelang erfaring fra politi og anklagemyndighed, udtaler justitsminister Søren Pind (V) i en pressemeddelelse.

Borch Andersen afløste i sommer Jens Madsen, der forlod posten som PET-chef efter blot halvandet år.

Jens Madsen valgte at forlade stillingen i utide, efter at den daværende regering i maj fremlagde en redegørelse om skudangrebene mod kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade, som fandt sted 14. og 15. februar.

Jens Madsen var ellers hentet ind i PET blandt andet for at klinke skårene mellem medarbejdere og ledelse. Dette samarbejde led gevaldigt under Madsens forgænger, Jakob Scharf.

Finn Borch Andersen udtaler selv, at han glæder sig til at påtage sig ansvaret for PET, selv om han også går ydmygt til jobbet.

- Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet her i PET sammen med dygtige ledere og medarbejdere. Vi arbejder sammen for at forebygge, efterforske og imødegå trusler mod Danmark.

- Det er en opgave, jeg går til med energi og engagement, men også med den nødvendige ydmyghed. Jeg er meget bevidst om arbejdets helt særlige karakter og store betydning for det danske samfund, siger Finn Borch Andersen i en pressemeddelelse.

Finn Borch Andersen, der er 53 år, har siden 1. juni 2015 været konstitueret i stillingen som PET-chef. Han har tidligere blandt andet været politidirektør i Nordsjællands Politi.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip