Finn Nørbygaard & Jette Torp: Tilbage med Musik & Fis efter 20 år

Jette Torp og Finn Nørbygaard genopliver et af de mest succesfulde show i 90'erne - Musik & Fis. 10. oktober starter turneen med Musik & Fis 2, hvor de drager rundt i hele landet.

Men hvorfor er der gået 20 år?

- Du ved - det ene år tager det andet. Nej, griner Finn Nørbygaard og fortsætter:

- Da vi var færdige med Musik & Fis 1 var vi udbrændte. Det gik der alene to år med at blive klar igen, forklarer Finn Nørbygaard til Dagens.dk.

Han fortæller, at der de efterfølgende år skete en del forskellige ting for både Finn og Jette.

- Så det er først for godt et år siden, at en fyr henvendte sig til os og spørger: Kunne det være sjovt med Musik & Fis 2?, fortæller Nørbygaard.

Jette Torp & Finn Nørbygaard satte sig sammen:

- Vi spurgte os selv: Kunne det være sjovt? Og pludseligt sad vi i et lokale med et klaver og internetadgang og så var vi i gang, siger Finn Nørbygaard.

Konceptet fra Musik & Fis er ret enkel, mener Jette Torp:

- For 20 år siden synes vi, at vi havde en god grundopskrift. Vi laver noget god musik, vi har et godt orkester. Jeg er sanger, så vi kan også fyre den af ud over rampen. Og så har vi en komiker, der kan knække numrene, så vi også får noget at grine af, fortæller Jette Torp.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Den opskrift har Finn og Jette taget med sig i Musik & Fis 2:

- Men vi har begge udviklet os siden 1994 og det samme har vi gjort med det nye show, forklarer Jette Torp.

Er I nervøse for, at I kan leve op til successen fra Musik & Fis 1?

- Nervøs er et forkert ord. Vi er meget spændte. Vi vil yde vores optimale og vi har været grundige. Vi har også arbejde længe med projektet. Vi vil bare gøre det endnu bedre - længere er den ikke. Vi skal yde det optimale vi kan og det håber vi lykkes, forklarer Finn Nørbygaard.

Nu skal I rundt i hele landet. Ser I frem til det?

- Vi er jo gøglere. Så det at komme ud og få det afleveret og specielt at komme rundt i landet, er det der er det bedste i vores erhverv, siger Finn Nørbygaard.

I 1994, hvor Musik & Fis 1 udkom, fandtes der ikke DVD. Både Jette Torp og Finn Nørbygaard er af fans blevet spurgt om det første show ikke kunne udgives på DVD.

- Fans har skrevet, at deres VHS-bånd var slidt op og det er jo et problem, når de gerne vil se Musik & Fis. Showet er aldrig udgivet på DVD, men den bliver den nu, lyder det begejstret fra Jette Torp.

Hvordan tror I, at anmelderne tager imod Musik & Fis 2?

- Det kan man aldrig vide. Der er nogen, der vil sammenligne det nye show med det gamle og sige, at det gamle var bedre. Nogen vil sige at der var mere musik dengang, mens andre vil sige, at det nye show er bedre. Det ved vi ikke og det må man aldrig have fokus på. Det er helt forkert, siger Finn Nørbygaard og fortsætter:

- Vi kan ikke tænke på, hvad anmelderne vil have. Og publikum har også forskellige smag. Det kan være at nordjyderne synes noget er sjovt, mens københavnerne ikke synes det er sjovt. Så vi er nødt til at gå på scenen med det vi synes, der er sjovt, siger Nørbygaard.

Kommer der en Musik & Fis 3?

- Ja, det er bare et lille tal. Bare vent til det bliver tocifret. Jeg bliver nemlig rigtig rigtig gammel, griner Finn Nørbygaard.

- Ork, der er masser af shows i os endnu, slutter Finn.

Musik & Fis 2 har premiere den 10. oktober i Falconer Salen i København. Og der sluttes af i Vejle Musikteater den 14. december.

Se billederne og hør interviewet i videoen nedenunder...

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip