Finsk helikopter til 52 millioner beslaglagt af dansk politi

En finsk helikopter til en værdi af 52 millioner kroner er blevet beslaglagt i Esbjerg, da den skal en del af en finsk sag om skyldnersvig.

Det var politiet i Helsingfors, som havde bedt om dansk assistance, og helikopteren er den største fangst nogensinde for Sporingsgruppen, der satte sine klør i luftfartøjet.

- Vi har tidligere beslaglagt fast ejendom, privatfly, luksusbiler og entreprenørmaskiner, men det er første gang, den beslaglagte effekt er så meget værd, siger senioranklager Michael Ejlerskov fra Sporingsgruppen, som hører under Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

Fogedretten i Helsingfors havde afgjort, at det finske selskab, som ejer helikopteren, ikke måtte fjernes fra selskabets besiddelse. Alligevel var den værdifulde maskine først blevet lejet ud i Norge og senere til et dansk firma, som flyver ud til boreplatforme i Nordsøen. Det oplyser Anklagemyndigheden.

- Beslaglæggelsen fandt sted hos det danske firma, der havde lejet helikopteren. Det firma er ikke mistænkt i sagen, understreger Michael Ejlerskov.

Helikopteren blev i første omgang parkeret i hangaren på en dansk flyvestation. Men onsdag eftermiddag besluttede finsk politi, at det danske selskab gerne må benytte helikopteren i henhold til lejeaftalen. Senere skal den dog retur til Finland til gavn for de finske kreditorer.

Den formodede bagmand i sagen er anholdt. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip