Finsk ølkoncern trak Royal Unibrew op i 2013

Bryggerikoncernen Royal Unibrew kom ud af 2013 med et resultat før skat på 548 millioner kroner mod 481 millioner kroner i 2012, oplyser selskabet i en meddelelse.

Og det var en god afslutning på et år, hvor bryggerikoncernen voksede, lyder det.

- 2013 har været et både godt og vigtigt år for Royal Unibrew.

- Et år, hvor det både lykkedes for os at foretage et attraktivt opkøb samt at styrke vores markedsposition og opnå et væsentligt bedre resultat end i 2012, skriver Henrik Brandt, administrerende direktør i Royal Unibrew, i meddelelsen.

I august 2013 overtog Royal Unibrew den finske drikkevarevirksomhed Hartwall. Med købet af Hartwall har Royal Unibrew udbygget sin position som den næststørste bryggerigruppe i Norden og Baltikum, skriver selskabet.

Nettoomsætningen i Royal Unibrew steg i 2013 med lige over en milliard kroner til knap 4,5 milliarder kroner.

– På trods af stadigt udfordrende markedsforhold styrkede vi samtidig vores markedspositioner og markedsandele, hvilket er et resultat af betydelige investeringer i vores kommercielle aktiviteter, i innovation og i vores brandporteføljer.

- Både i Vesteuropa og Nordøsteuropa har innovationsniveauet været højt med lancering af en række nye forpaknings- og smagsvarianter - blandt andet nye varianter af Royal Beer, Faxe Kondi Booster og Nikoline, siger Henrik Brandt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip