Finsk veteran bliver hård kost for dansk Davis Cup-hold

Danmarks tennisherrer skal i weekenden forsøge at tage en sejr mod et stærkt finsk hold i Davis Cup på hjemmebane i Lyngby.

Den danske Davis Cup-spiller Frederik Løchte Nielsen forventer et åbent opgør, men der venter også hård modstand i form af den tidligere top-20 spiller Jarkko Nieminen, der stoppede sin karriere på ATP-touren sidste år.

- Finland bliver en hård modstander, for med Jarkko Nieminen har de den bedste spiller i kampen. Selv om han stoppede sidste år, holder han stadig godt et godt niveau, og jeg vil vurdere ham til at være favorit i sine to kampe.

- Nieminen er en fantastisk spiller og stadig i god form, og det betyder meget, men hvor fit han er til at spille kampe over fem sæt, det er stadig lidt uvist, siger den tidligere Wimbledon-vinder i double.

Danskerne skal igennem fire singler og en double. Selv om spillerne kan få nogle svære kampe, håber den danske Davis Cup-kaptajn, Kenneth Carlsen, at Danmark kan have en hjemmebanefordel på det hurtige tæppeunderlag i Lyngby Idrætsby.

- Vi håber på, at underlaget kan give en fordel - også mod Jarrko Nieminen, som måske har grus og en lidt langsommere hardcourt som sit favoritunderlag, siger den danske kaptajn.

Torsdagens lodtrækning faldt ud, så Mikael Torpegaard fredag åbner Davis Cup-opgøret mod Jarkko Nieminen. Mikael Torpegaard toppede i foråret den amerikanske college-rangliste, og han kan måske overraske, fortæller Kenneth Carlsen.

- Torpegaard spiller rigtigt godt på college. Han har holdt et rigtigt godt niveau, og han har også gjort det okay i et par futures.

- Vi håber, at det gør, at han er i rigtig god form. Vi håber da på, at han starter med at lave en overraskelse i første kamp, selv om Jarkko er favorit, siger Kenneth Carlsen.

Mikael Torpegaards kamp bliver efterfulgt af et opgør mellem Frederik Løchte Nielsen og Harri Heliövaara.

Lørdag står den på double, hvor Frederik Løchte Nielsen og makkeren Thomas Kromann skal op imod Patrick Kaukovalta og Patrik Niklas-Salminen. Søndag spilles de sidste to singlekampe, hvor Frederik Løchte Nielsen og Mikael Torpegaard igen er i spil.

Danmark spiller i Europa/Afrika Group II, der svarer til det tredjehøjeste niveau i Davis Cup. Weekendens opgør er anden runde, og vinderen får lov til at spille om oprykning fra gruppen mod enten Hviderusland eller Letland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip