Firdobling i antal af permanente opholdstilladelser efter regeringsskifte

Stigningen kommer ikke bag på Dansk Folkepartis integrationsordfører.

»Det viser, at vores antagelser er korrekte. De mange ansøgninger betyder, at der bliver lukket flere udlændinge ind på lempeligere krav. På sigt vil det give en massiv integrationsudfordring,« siger Martin Henriksen (DF), der bakkes op af integrationsordfører Inger Støjberg (V).

»Regeringen har en lemfældig tilgang til udlændingepolitikken. Det er tom snak, når regeringen taler om en robust udlændingepolitik,« mener hun.

Onsdag kom det frem, at antallet af ansøgninger fra udlændinge, der søger om en permanent opholdstilladelse i Danmark, er steget markant fra 2011 til 2012. Udlændingestyrelsen oplyste i den forbindelse, at stigningen i ansøgninger er opstået, efter regeringen har fjernet det omstridte pointsystem.

Systemet afgjorde på baggrund af en række kvalifikationer som eksempelvis uddannelse, hvorvidt en person kunne få ophold i Danmark.

Det var for at gøre op med Dansk Folkepartis og VK-regeringens udlændingepolitik, at justitsminister Morten Bødskov (S) fjernede pointsystemet. Ministeren ønsker ikke at kommentere stigningen i antallet af permanente opholdstilladelser, men henviser til formanden for Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik, Trine Bramsen (S). Hun påpeger, at stigningen er resultat af globaliseringen, hvor folk bevæger sig mere rundt, men at det også hænger sammen med, at regeringen fører en mere anstændig udlændingepolitik.

»Det er fuldstændig rigtigt, at vi lavet en human lovændring og skruet reglerne tilbage til 2010-niveau. Men igen må jeg bare forholde mig til, at det hverken er kriminelle eller folk, der ikke kan forsørge sig selv, som får permanent opholdstilladelse,« siger hun.

Indfødsretsordfører Zenia Stampe (R) mener, at det høje antal opholdstilladelser bunder i, at der tidligere har været en forhøjet behandlingstid hos Udlændingestyrelsen, som nu er ved at blive nedbragt.

»Det er også godt, fordi vi har givet flere mulighed for at søge om permanent ophold. Det er en politisk holdning. Der skal være krav, men de tidligere krav til danskkundskaber, gjorde det svært for blandt andre analfabeter,« siger hun og understreger, at hun ikke tror, den store stigning vil betyde flere udlændinge i Danmark.

Tal fra Udlændingestyrelsen viser, at der i perioden 1. januar til 31. maj i år er indgivet omkring 3.650 ansøgninger om permanent opholdstilladelse, det har ført til permanent ophold i omkring 1.900 sager.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip