Fire anholdt under skatterazzia i to københavnske bagerier

Det hvide mel snyder, for der er tilsyneladende masser af sort arbejde i bagerierne.

Skat.

Det viser en kontrolaktion, som SKAT København og Københavns Politi og Udlændingekontrolgruppen foretog natten til tirsdag i to bagerier i København.

Fire af ud af fem personer arbejdede illegalt, da SKAT og Københavns Politi natten til tirsdag gennemførte en lynaktion i to bagerier på Østerbro i Københav.

- Resultatet blev fire anholdelser, da fire af de fem, vi mødte, arbejdede illegalt i landet, siger afdelingsleder Lisbet Hedelund fra SKAT København.

De to bagere i det ene bageri forsøgte at stikke af, da politiet og SKAT ankom.

De blev dog hurtigt indhentet af politiets hunde, hvorefter den ene, der stod med bare tæer i træsko, iført de klassiske ternede bagerbukser og t-shirt, smurt ind i mel og andre bagerprodukter, forklarede, at han var ude og køre med aviser kl. 2.30 om natten.

SKAT København modtog for tre dage siden en anonym anmeldelse om, at der i et af bagerierne var beskæftiget illegal arbejdskraft.

Politiet kunne konstatere, at, at en person opholdt sig illegalt i Danmark, en person var asylansøger i Danmark, og to personer var asylansøgere i Sverige, hvor den ene var afvist.

Politiets videre arbejde er nu sammen med Udlændingeservice en vurdering af, om der skal gennemføres udvisningssager for de fire anholdte og rejse en sag mod arbejdsgiveren for at beskæftige illegal arbejdskraft.

Dette kan resultere i bøder på op til 40.000 kroner til arbejdsgiveren.

Det tætte samarbejde mellem politi og SKAT har siden 1. september 2011 resulteret i, at der er rejst 39 sager mod arbejdsgivere, som har beskæftiget illegal arbejdskraft.

- Aktionen illustrerer desværre, at nogle virksomhedsejere totalt tilsidesætter alle gældende love og regler. Overfor dem har kun en øjeblikkelig indsats effekt, siger Lisbet Hedelund.

Dagens Gossip