Fire asylansøgere forsøgte at sejle til Sverige

Fire beboere på Center Sandholm tog mandag toget til København for derfra at sejle til Sverige og søge om asyl.

Sejlturen gik dog ikke efter planen. Båden kæntrede og de fire passagerer svømmede til Saltholm. Derfra forsøgte to at svømme videre til Peberholm.

Ifølge Københavns Politi er det, hvad der skete, da de mandag eftermiddag igangsatte en redningsaktion for at hive fire personer op af vandet. Det meddeler politiet tirsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Mandag eftermiddag slog lokale på Saltholm alarm til politiet, da to personer befandt sig 300 meter ude i vandet. Da politiet ankom kunne de to oplyse på engelsk, at to andre var svømmet videre mod Peberholm.

På Peberholm lykkedes det en patrulje med politihunde at få kontakt til en tredje person. Senere fandt en helikopter den fjerde og sidste, der stadig svømmede mellem Saltholm og Peberholm.

Begge der havde forsøgt at tage svømmeturen til Peberholmen, var meget nedkølede. De er derfor bragt til henholdsvis Amager Hospital og Rigshospitalet.

Ifølge politiet er to fra Marokko, mens de to andres nationalitet endnu ikke er lagt fast, oplyser politiet.

Flere medier har tidligere skrevet, at den ene passager ligger i koma efter svømmeturen. Det har endnu ikke været muligt at få bekræftet, om det er tilfældet hos politiet.

/ritzau/

Dagens Gossip