Fire bombeofre på hospitaler øger Bruxelles-dødstal

Dødstallet fra sidste uges angreb i Bruxelles er steget yderligere, så det nu er oppe på 35.

Det oplyser den belgiske sundhedsminister Maggie De Block mandag.

- Fire patienter døde på hospital. Lægeholdene gjorde alt muligt. Samlet offertal: 35, skriver ministeren på Twitter.

Dødstallet er løbende blevet opjusteret fra officielt hold, og søndag aften forlød det, at i alt 34 mennesker var døde. De tre angribere er regnet med i opgørelsen.

31 mennesker omkom på selve angrebsstederne, Zaventem-lufthavnen og metrostationen Maelbeek, mens fire efterfølgende er døde på hospitaler.

Myndighederne mangler fortsat at identificere et mindre antal af ofrene for angrebene den 22. marts, og det samlede dødstal risikerer at stige yderligere, da nogle ofre på hospitaler endnu ikke er med i opgørelsen.

Der er identificeret 15 dødsofre fra det første angreb i Bruxelles' Zaventem-lufthavn, hvor to selvmordsbombere detonerede sprængladninger i morgentimerne. Heraf var de seks belgiere, mens ni var udlændinge fra USA, Holland, Tyskland, Sverige og Kina.

I angrebet på metrostationen i det centrale Bruxelles mindre end to timer senere var ti af de dræbte belgiere, mens tre øvrige dødsofre kom fra Storbritannien, Italien og Sverige.

De seneste meldinger fra myndighederne fortæller desuden, at 340 blev såret ved angrebene, og heraf var 101 fortsat indlagt på hospitaler før weekenden. Et stort antal er indlagt på intensivafdelinger og under behandling for svære forbrændinger.

Det belgiske politi arbejder intensivt på at efterforske angrebene, og søndag blev der foretaget 13 ransagninger med ni terrorrelaterede anholdelser til følge. Anklagemyndigheden i landet oplyser dog ikke, om aktionerne var direkte relateret til tirsdagens angreb.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip