Fire byrådsmedlemmer ekskluderet af Venstre i Fredericia

Bestyrelsen for Venstre i Fredericia besluttede i aftes at ekskludere Hanne Lumby, Kenny Bruun Olsen, Børge Larsen og Peder Hvejsel af Venstre. Bestyrelsen mener, at de har handlet direkte i strid med bestyrelsens beslutning på mødet den 6. januar 2013 og imod Venstres interesser.

De fire byrådsmedlemmer havde mulighed for at omgøre deres beslutning om eksklusion af borgmester Thomas Banke og acceptere ham som medlem af Venstres byrådsgruppe. Det har de dog ikke ønsket at gøre.

- Det er en trist dag, hvor bestyrelsen er nødt til at ekskludere fire byrådsmedlemmer af partiet, siger formand for Venstre i Fredericia, Jakob Ladingkær.

Jakob Ladingkær deltog ikke i behandlingen af eksklusionerne, da hans ægteskab til byrådsmedlem Pernelle Jensen (V) muligvis kunne medføre, at han var inhabil.

Eksklusionen af de fire byrådsmedlemmer betyder, at der nu reelt set kun er et Venstre medlem tilbage i Fredericia byråd, så det er nu op til Pernelle Jensen, om hun vil omgøre beslutningen om at ekskludere Thomas Banke og byde ham velkommen i gruppen igen.

Dagens Gossip