Fire danske banker skal stresstestes

Fire danske banker skal udsættes for et kunstigt finansielt stormvejr, som skal teste deres modstandsdygtighed i økonomisk turbulens.

Danske Bank, Jyske Bank og Nykredit er alle udpeget til næste år at deltage i en europæisk stresstest, som koordineres af det europæiske banktilsyn, EBA.

Desuden har Finanstilsynet besluttet at udsætte Sydbank for en lignende test.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra tilsynet.

I alt er 53 banker fra 16 forskellige lande udvalgt til den europæiske test, som dækker over 70 procent af den europæiske banksektors samlede aktiver.

- Der er generelt tale om færre banker end i tidligere stresstest, idet EBA har valgt at fokusere på de allerstørste banker i de enkelte lande, bemærker Finanstilsynet.

På den baggrund har tilsynet selv valgt at teste Sydbank for at dække en større del af den danske banksektor. Sydbank har tidligere deltaget i europæiske stresstest.

Testen ventes gennemført i første kvartal af 2016, og resultaterne ventes klar midt på året. Finanstilsynet lover at offentliggøre resultaterne for alle fire danske banker.

Nordea, der ligeledes fylder godt i det danske finanslandskab, deltager også i stresstesten, men er opført som en svensk bank.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip