Fire dræbt i nye sammenstød i Egypten

Et vidne fortæller til nyhedsbureauet, at et køretøj fra den egyptiske hær affyrede skud mod tilhængere af Det Muslimske Broderskab, der var blevet drevet væk fra Cairos Tahrir-plads af sikkerhedsstyrkerne.

Imens fortæller lederen af Egyptens nødhjælpsberedskab, Khaled al-Khatib, til AFP, at fire mennesker er blevet dræbt i Cairo.

»De døde omfatter ikke medlemmer af politi eller sikkerhedsstyrker,« siger han.

Demonstranterne råbte skældsord og slogans mod militærchefen Abdel Fattah al-Sisi, som i juli fik afsat broderskabets leder og landets præsident, Mohamed Morsi.

De mange demonstranter fik sikkerhedsstyrkerne til at øge deres tilstedeværelse, hvilket ud på eftermiddagen førte til voldelige sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og demonstranter.

Broderskabet skrev tidligere fredag på sin hjemmeside, at en anden gruppe tilhængere var på vej mod Tahrir-pladsen i det centrale Cairo, mens sikkerhedskilder fortalte Reuters, at omkring 2.000 mennesker var på vej fra forstaden Maadi til Tahrir-pladsen.

Egypten har været berørt af såvel politisk som økonomisk uro siden militærkuppet 3. juli mod landets første demokratisk valgte præsident, Mohamed Morsi.

Hundredvis af Morsis tilhængere fra Det Muslimske Broderskab blev dræbt, da sikkerhedsstyrker ryddede deres protestlejre i august.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip