Fire dræbt og 57 såret under uro i Bangkok

Myndighederne i Bangkok oplyser ifølge avisen Bangkok Post, at antallet af dræbte ved voldelige sammenstød i den thailandske hovedstad er steget til fire, og at antallet af sårede nu er nået op på 57.

Samtidig fortsætter omkring 30.000 demonstranter efter eget udsagn et "folkets kup" mod landets regering ved at omringe og besætte statslige bygninger og regeringskontorer.

Politiet har anvendt tåregas og knipler mod stenkastende demonstranter, og under gadekampe lørdag, da folk fra oppositionen kom i kamp med regeringsvenlige "rødskjorter", blev der anvendt benzinbomber, skydevåben og knive.

Myndighederne siger dog, at ingen regeringskontorer er blevet besat søndag.

De regeringsfjendtlige demonstranter forsøgte tidligt søndag at storme et område ved en politisportsklub, hvor den thailandske premierminister, Yingluck Shinawatra, opholdt sig i løbet af morgenen.

Men det lykkedes hende at komme ud af bygningen, og premierministeren befinder sig nu i sikkerhed et andet sted.

Demonstranterne, der ønsker at vælte Shinawatras regering, har gennemført de største gadedemonstrationer i Bangkok siden 2010.

Yingluck Shinawatra er søster til tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, som var premierminister fra 2001, men blev afsat af militæret i 2006.

Han blev senere idømt to års fængsel in absentia for magtmisbrug og korruption.

Demonstrationerne begyndte efter, at regeringen i oktober kom med et amnesti-forslag, som vil give Thaksin mulighed for at vende tilbage uden at skulle afsone sin dom.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip