Fire er anholdt efter Tour de France-drama i Paris

Fire personer mellem 16 og 30 år er blevet anholdt og varetægtsfængslet, efter at fransk politi søndag morgen affyrede flere skud mod en bil, der kørte igennem politiafspærringer på Concordepladsen i det centrale Paris.

Det skriver den franske avis Le Parisien.

Episoden fandt sted ved ottetiden søndag morgen, da store dele af det centrale Paris blev afspærret i forbindelse med afslutningen på cykelløbet Tour de France.

Politiet affyrede flere skud mod bilen, der forsøgte at køre gennem afspærringen. Bilen blev senere fundet i nærheden med flere skudhuller.

Allerede søndag nedtonede de franske myndigheder sagen.

- Der er tale om en mindre episode. Den var ikke rettet mod Tour de France, og der er ikke tale om terrorisme. Det var blot en simpel afvisning af at adlyde politiet, som det sker mange gange dagligt, sagde en ledende politimand til Reuters.

Vidner fortalte, at fire personer - to mænd og to kvinder - løb fra bilen, da den kort efter episoden blev efterladt i nærheden.

Natten til mandag meldte to personer sig selv til politiet, skriver Le Parisien, der citerer kilder tæt på efterforskningen. De to andre blev anholdt i deres hjem.

En 16-årig dreng har forklaret, at det var ham, der kørte bilen, men "efterforskerne er ved at undersøge, om det virkelig var ham, der sad bag rattet", fortæller en politikilde til Le Parisien.

Desuden mistænkes endnu en kvinde for at have været i bilen. Hun henvendte sig søndag på hospitalet med skudsår i brystet, men er uden for livsfare, efter at hun natten til søndag blev opereret.

- Efterforskningen må vise, om den kugle, der er fjernet fra den unge kvinde, er affyret af politiet, forklarer en politikilde til Le Parisien.

/ritzau/

Dagens Gossip