Fire heroinsmuglere får 44 års fængsel

To ansatte fra firmaet Novia i Københavns Lufthavn er torsdag fundet skyldige i en stor sag om indsmugling af heroin.

Også to andre mænd er blevet dømt i Københavns Byret, og i alt er den samlede straf oppe på 44 års fængsel.

Alle fire har nægtet sig skyldige og har straks anket dommen til Østre Landsret, oplyser specialanklager Kia Reumert fra Københavns Politi.

Det var 28. marts sidste år, at en sølvfarvet træningstaske sammen med en masse anden bagage kom til Kastrup med et fly fra Pakistan.

I tasken lå 20 pakker med hver et kilo hvid heroin gemt under et tæppe. Betjente fra Københavns Politi havde imidlertid luret indsmuglingen og fik beslaglagt tasken.

Det viste sig, at den tidligere professionelle fodboldspiller Allan Olsen var hovedarkitekt i affæren, og han har i Østre Landsret fået 13 års fængsel.

Det var den 45-årige Nadim Ahmad, som sørgede for, at heroinen kom om bord på flyet i Pakistan efter aftale med Olsen, fastslår byretten.

Han er torsdag blevet idømt 12 års fængsel, og det samme er den 39-årige Torben Bøge, der ligesom den jævnaldrende Kristian Wium var ansat i Novia. Sidstnævntes straf er fængsel i 10 år.

Netop jobbet i lufthavnen kunne mændene ifølge anklagemyndigheden udnytte til at hente de 20 kilo heroin.

Desuden har byretten fundet beviser for, at den 52-årige Kent Flemming Knudsen i løbet af et par måneder i efteråret 2011 forsøgte at deltage i en indsmugling af 20 kilo, som skulle anbringes på et fly i enten Emiraterne, Qatar eller et tredje sted, som i telefonsnakken blev betegnet som "det flotte sted."

Forsøget mislykkedes, men straffen er ikke til at kimse ad: Fængsel i 10 år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip