Fire hold bejler til guldet i gyserafslutning på isen

Ishockeysæsonen når et foreløbigt højdepunkt tirsdag aften, når begge semifinaleserier kulminerer i syvende og afgørende kamp.

At én semifinale går i syv kampe er ikke unormalt, men at begge gør det, er højst usædvanligt, og det indrammer billedet af en mesterskabsstrid, hvor ingen er med som det tynde øl.

Sønderjyske, Esbjerg, Frederikshavn og Herning må alle tilskrives reelle guldchancer, siger den tidligere landsholdsspiller Lasse Degn, der er ishockeyekspert på TV2 Sport.

- Det er sjældent, det har været så åbent, som vi ser det i år. Det er en bekræftelse på, at det er de fire bedste hold, der er tilbage. Det bliver dagsformen, der afgør, hvem der vinder, siger Lasse Degn.

- Vi er nede i de helt små ting. Bare se på de seneste kampe mellem Sønderjyske og Esbjerg, der har været ekstremt tætte, påpeger han.

Sønderjyske har med to knebne sejre hentet Esbjergs 3-1-føring i den ene semifinaleserie, og sønderjyderne har hjemmebane i den afgørende kamp, der er totalt udsolgt.

- Vores fantastiske publikum kan være med til at give os den lille ekstra fordel, som kan blive afgørende i en meget tæt serie, siger Sønderjyskes cheftræner, Dan Ceman, til klubbens hjemmeside.

Billedet har været lidt anderledes i den anden serie, som Frederikshavn og Herning afgør imellem sig i Vendsyssel tirsdag aften.

I de hidtidige seks kamp har hjemmeholdet vundet og flere gange temmelig klart, så her tegner der sig en mere oplagt favorit.

- Det ligger til Frederikshavn. De to hold er klart bedre hjemme end ude. Men Herning har trods alt været tættere på at vinde i Frederikshavn end omvendt, så man kan slet ikke afskrive dem.

- Frederikshavn er også lidt skrøbelig, fordi holdet er meget afhængigt af en enkelt kæde, der står for næsten alle point, lyder det fra Degn.

Han henviser til førstekæden med den danske landsholdsspiller Mathias Bau Hansen og de to amerikanere Adam Miller og Colin Vock, der især i slutspillet har brilleret.

- Har den kæde en god dag, er kampen næsten vundet. Hvis ikke får Frederikshavn problemer, for der kommer ikke så meget andet, siger Lasse Degn.

Sønderjyske og Esbjerg mødes klokken 19, mens Frederikshavns opgør mod Herning begynder en halv time senere. Finaleserien sættes i gang allerede på fredag.

/ritzau/

Dagens Gossip