Fire mænd anholdt i Nice efter lastbilangreb

Skrevet af admin

16/07/2016

Dagens topnyheder

Fransk politi har anholdt fire mænd, der mistænkes for at have en tilknytning til den 31-årige fransk-tunesiske mand, der torsdag aften dræbte mindst 84 mennesker på promenaden i Nice med en lastbil.

Det oplyser en kilde i det franske retsvæsen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge den unavngivne kilde blev de tre af mændene anholdt lørdag morgen, mens den fjerde allerede blev anholdt fredag.

Også den formodede gerningsmands ekskone tilbageholdes fortsat af politiet, lyder det.

Imens citerer nyhedsbureauet Reuters fransk politi lørdag for at oplyse, at det har anholdt tre personer under en razzia i Nice.

Sent torsdag aften kørte en 31-årig fransk-tunesisk mand en 15 meter lang hvid lastbil igennem den menneskefyldte havnepromenade i Nice.

Mindst 84 er indtil videre bekræftet døde, mens 202 er kvæstede, heraf 52 alvorligt.

På et pressemøde fredag bekræftede anklageren i Paris, François Molins, gerningsmandens identitet. Det drejer sig om Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, hvis id-papirer blev fundet i lastbilen.

Politiet har taget hans fingeraftryk og kan bekræfte, at det var Lahouaiej-Bouhlel, der kørte en 19 ton tung lastbil ind i menneskemængden i Nice, der var ude for at fejre den franske nationaldag.

Der er ikke nogen gruppe eller organisation, der har taget skylden for angrebet, som Frankrigs præsident, François Hollande, fredag betegnede som en "terrorhandling".

/ritzau/