Fire meter høj rød skulptur lægger op til Kinesiske Dage i Sønderborg

En næsten fire meter høj skulptur har fået plads på Rådhustorvet i Sønderborg, i hvert fald midlertidigt. Den røde skulptur forestiller det kinesiske skrifttegn for ”forår” og lægger op til næste uges Kinesiske Dage i Sønderborg.

Skulpturen er skabt af Liu Yonggang, som også har lavet skulpturen ”Harmony”, som er opstillet ved Alsion. Også den er af malet stål, men ikke rød - derimod bronzefarvet.

Skulpturerne har været udstillet hos NordArt, Kunstwerk Karlshütte ved Rendsburg, men er nu udlånt til Sønderborg Kommune i forbindelse med, at Sønderborg markerer det kinesiske nytår med ”Kinesiske Dage” i næste uge. Faktisk indledes markeringen allerede i morgen, torsdag, hvor Alsion er ramme om et seminar, hvor seks oplægsholdere,blandt andet den danske ambassadør i Kina, Friis Arne Petersen, fortæller om mulighederne på det kinesiske marked, som om få år vil have verdens største økonomi.

Kunstneren Liu Yonggang er født i Genhe i det indre Mongoliet i 1964. Han har studeret på flere kunstakademier i Kina og fra 1992 til 1997 på kunstakademiet i Nürnberg, Tyskland. Han har værksteder i Songzhuang, Beijing og Berlin, og han har udstillet i hele verden, bl.a. i New York, Dresden og Macao. Hans største samlinger er i Kina, og han var bl.a. med på Shanghai World Expo i 2010.

Kinesiske Dage i Sønderborg byder på et spændende program med både fremstilling af lotusblomster, som med lys sættes på Alssund, musik og dansk, litteratur- og multimedieforedrag samt kunstudstillinger, både på Alsion og Augustiana

Dagens Gossip