Fire militærfolk meldes dræbt under skyderi i USA

Fire soldater er blevet dræbt af en kuwaitiskfødt 24-årig mand, der torsdag åbnede ild mod to militære rekrutteringscentre i Tennessee i USA.

Gerningsmanden blev efterfølgende skudt og dræbt, og myndighederne efterforsker sagen som terrorisme.

Mohammod Youssuf Abdulazeez skød først mod et rekrutteringskontor ved et indkøbscenter i byen Chattanooga, men ingen mistede livet.

Bagefter kørte han fra stedet i en åben Ford Mustang til et af flådens rekrutteringscentre omkring ti kilometer derfra. Her skød og dræbte han fire soldater, før han selv blev dræbt i skududveksling med politiet.

Tre andre blev såret under skyderiet - blandt dem en politimand. En af de sårede er ifølge CNN i kritisk tilstand.

- Vi efterforsker dette som terror i hjemlandet, siger Bill Killan, statsadvokat i Tennessee.

Ifølge NBC News blev Mohammod Youssuf Abdulazeez født i Kuwait, men fik senere amerikansk statsborgerskab.

Motivet bag angrebet er ikke kendt. Myndighederne forsøger at finde svar på, om han var inspireret af Islamisk Stat eller andre militante grupper.

The New York Times skriver, at den 24-åriges far tidligere har været i efterretningstjenesternes søgelys for mulig forbindelse til udenlandske terrororganisationer.

En kilde understreger dog over for avisen, at det ligger flere år tilbage i tiden, og at sønnen aldrig kom i søgelyset. Faderen er heller ikke på USA's liste over mulige terrorister længere.

Et øjenvidne siger til AFP, at hun overværede skyderiet ved rekrutteringscentret gennem ruden hos en frisør to gadenumre derfra.

- Vi hørte et smæld, et rigtigt højt smæld. Så vi gik hen til døren for at se, hvad det var. Her så vi en mand i en sølvfarvet Mustang, som fyrede løs mod flådens rekrutteringssted.

Hun fortæller, at hun med forfærdelse så, at han atter ladede sit våben og igen åbnede ild. Han kørte herefter sin bil op til en anden indgang og fortsatte med at skyde, forlyder det.

USA's præsident, Barack Obama, betegner torsdagens skyderi som "hjerteskærende".

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip