Fire millioner er nu tilmeldt Obamas sundhedsordning

Skrevet af admin

26/02/2014

Dagens topnyheder

Omkring fire millioner amerikanere har nu skrevet sig op til den sygeforsikring, som præsident Barack Obama har kæmpet så hårdt for at få indført.

I februar har omkring 700.000 indtil videre tilmeldt sig ordningen, der i folkemunde er døbt Obamacare. De officielle tal for tilgangen denne måned bliver først offentliggjort i midten af marts.

Obamacare kom trægt fra start i oktober sidste år, fordi teknikken drillede på den hjemmeside, hvor man kunne skrive sig op til ordningen. Flere gange brød netsiden helt ned, og tidsfristen for at tilmelde sig blev forlænget.

Regeringen har sat 31. marts som frist for at blive omfattet af sygeforsikringen i år. Det skønnes, at omkring seks millioner amerikanere vil gøre brug af muligheden.

USA har godt 310 millioner indbyggere, og af dem er anslået 45 millioner ikke dækket af en forsikring i tilfælde af sygdom. De risikerer derfor at skulle betale hospitalsregningen af egen lomme, hvis uheldet er ude.

I USA har det hidtil været normalt, at man sundhedsforsikrer sig privat. De fleste amerikanere i job har en sundhedsforsikring via deres arbejdsgiver.

Det var Obama selv, der tirsdag ved en sammenkomst arrangeret af en politisk organisation oplyste om antallet af nye tilmeldinger i februar.

/ritzau/Reuters