Fire nordjyske banker udsat for muligt koordineret angreb

Skrevet af admin

17/04/2014

Dagens topnyheder

Der var ikke tale om sprængninger under nattens tyveriforsøg mod fire banker i Nordjylland, som blev begået i løbet af blot en time, understreger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Bent Højgaard.

- Man har brudt ind i tre banker i Åbybro, Tårs og Klokkerholm, og der har man muligvis forsøgt at lave et eller andet med en gasflaske, der så mystisk ud. Derfor havde vi nogle sprængningseksperter til at kigge på det, for vi turde ikke umiddelbart selv røre ved det.

- Men der har ikke været sprængstoffer involveret nogen af stederne. Gerningsmændene har smidt noget, der kunne ligne en røg-granat eller kanonslag, men ingen egentlige sprængstoffer har været benyttet, siger han.

Anderledes var fremgangsmåden i Nordjyske Bank i Brønderslev, der blev udsat for et decideret rambuktyveri.

- I Brønderslev brugte gerningsmændene en gravko til at hive bankens pengeautomat ud og læsse den på en stjålet varebil, fortæller Bent Højgaard.

De formåede dog ikke at slippe af sted med noget udbytte, fordi de flygtede i en sølvfarvet Audi, efter at en patruljevogn var ankommet hurtigt til stedet. Bag sig efterlod gerningsmændene både gravko, varebil og pengeautomat.

Heller ikke i nogen af de andre tre banker lykkedes det gerningsmændene at slippe væk med noget af værdi.

Angrebene mod bankerne skete mellem klokken 4.06 og 5.09 natten til skærtorsdag, og det korte tidsinterval mellem dem får politiet til at mistænke, at der er tale om en koordineret forbrydelse mellem flere gerningsmænd.

- Vi har en idé om, at der måske har været tale om afledningsmanøvrer, fordi det er sjældent, at vi ser fire af den slags forbrydelser næsten samtidigt.

- Teoretisk set er det nogle steder muligt at nå fra den ene bank til en anden i løbet af de minutter, men andre steder kan det ikke lade sig gøre, så der må være flere om det. Det er vi sikre på, siger Bent Højgaard.

Nørresundby Bank i Åbybro var den første bank, der blev "angrebet". Otte minutter senere var den gal i Tårs' Spar Nord, mens gerningsmænd slog til ved Sparekassen Vendsyssel i Klokkerholm ved Hjallerup klokken 4.27.

Politiet har afsluttet undersøgelserne på stedet.

/ritzau/