Fire personer dræbt ved helikopterstyrt

Tre personer har mistet livet og en er savnet, men formodes omkommet, efter at en Super Puma L2-helikopter fra et canadisk selskab med 16 passagerer og to piloter om bord styrtede ned i Nordsøen fredag aften, skriver flere medier.

Flere redningshelikoptere blev sendt til stedet, men kun 14 af de 18 ombordværende personer, deriblandt de to piloter, er reddet i land og indlagt på et lokalt hospital.

En større eftersøgning blev sat i gang natten til lørdag, og tidligt lørdag morgen er tre omkomne hevet op af havet.

Der mangler altså fortsat en, men man regner ikke med at finde vedkommende i live.

Myndighederne har lørdag formiddag således identificeret de fire omkomne som to engelske mænd på henholdsvis 46 og 57 år samt en skotsk kvinde på 45 og en skotsk mand på 59, rapporterer BBC.

Umiddelbart efter havariet udstedte det canadiske selskab CHC Helicopter Service flyveforbud til alle dets helikoptere af samme type, indtil en årsag til havariet er fastlagt.

Helikopteren blev tvunget til at lande i vandet få kilometer fra Sumburgh-lufthavnen på Shetlandsøerne. Der blev rapporteret om dårligt vejr ud for Shetlands-kysten med tåge og kraftig vind.

Ifølge BBC mistede den forulykkede helikopter pludselig motorkraft og styrtede i havet, hvor den brækkede i flere dele.

- Det ser ud til, at den pludselig styrtede ned uden nogen mulighed for at lave en sikkerhedslanding på vandet, siger redningskoordinator Jim Nicholson til tv- og radiostationen.

Helikopteren fragtede medarbejdere fra olieselskabet Total til og fra boreplatforme i Nordsøen.

Ulykken er den seneste i en række helikopteruheld i Nordsøen. I oktober sidste år overlevede 19 mennesker et styrt, og i maj slap 14 mennesker ligeledes med livet i behold efter to helikopteruheld med nyere EC225-helikoptere, der nødlandede på vand.

16 mennesker mistede livet i april 2009, da en Super Puma-helikopter styrtede ned i Nordsøen, mens den var på vej tilbage fra en boreplatform.

/ritzau/

 

Dagens Gossip