Fire personer er dræbt under demonstrationer i Egypten

Mindst fire personer meldes dræbt i sammenstødene i Egypten mellem politi og demonstranter, oplyser sundhedsministeriet.

Én meldes dræbt i Kairo, hvor politiet affyrede tåregas og varselsskud for at sprede omkring 1000 demonstranter, der er tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Mursi.

Demonstrationerne kommer i forbindelse med, at egypterne markerer treårsdagen for, at det arabiske forår nåede landet. Det var den opstand, der efter en måneds tid endte med at tvinge den mangeårige diktator Hosni Mubarak fra magten.

Mursi blev valgt i 2012, men modstanden mod ham voksede, da økonomiske forbedringer udeblev, og Egyptens lovgivning blev mere og mere religiøs.

Myndighederne har forbudt Det Muslimske Broderskab, som Mursi repræsenterede. Han er nu fængslet og afventer en stribe retssager.

Mens politiet opløste demonstrationerne blandt modstanderne af general Abdel Fatah al-Sisi, der står i spidsen for den militærledede regering, blev han samtidig hyldet af tusinder, der også var gået på gaden på treårsdagen.

Dagens markering lignede derfor mere en valgkampagne for Sisi, end det lignende et oprør med et krav om en demokratisk regering, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Præsidentvalget i Egypten ventes at blive afviklet inden for de næste seks måneder, og Sisi forventes at melde sit kandidatur til præsidentposten. Da Sisi væltede Mursi, lovede han politiske reformer, der skulle føre til frie og retfærdige valg i Egypten.

Flere potentielle modkandidater har derfor sagt, at de ikke vil genopstille med henvisning til Sisis dominerende rolle under den nuværende militærregering.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip