Fire pressefolk anholdt for telefon-hacking

En redaktør af en tabloidavis og tre andre journalister blev torsdag anholdt i London, fordi de er mistænkt for at have hacket telefoner på avisen Trinity Mirror.

Anholdelserne kommer i forlængelse af skandalerne i Rupert Murdochs rivaliserende medieimperium, hvor søndagstabloidavisen News of The World blev lukket i 2011.

James Scott, der er chefredaktør på den ugentlige tabloidavis People, blev anholdt sammen med sin souschef Nick Buckley og Sunday Mirrors tidligere redaktør Tina Weaver samt journalisten Mark Thomas, oplyser selskabet.

Scotland Yard siger, at de fire blev anholdt ved en operation ved daggry.

Operationen har navnet "Operation Weeting" og er en forlængelse af den, som i januar 2011 blev rettet mod Murdochs aviser.

- Politiet har opdaget og er ved at efterforske en sammensværgelse, hvor der tilsyneladende er blevet aflyttet telefon-voicemails i aviser fra gruppen Mirror, siger politiets talsmænd.

Den nye efterforskning er koncentreret omkring en periode i 2003 og 2004 på Sunday Mirror, som var den vigtigste konkurrent til Murdochs News of the World.

Politiet siger, at de påståede forbrydelser er adskilt fra efterforskningerne i News International, som er den britiske del af Murdoch-imperiet News Corp.

- Vi samarbejder med politiet, siger en talsmand for Trinity Mirror.

Omkring 100 personer blev anholdt i forbindelse med hacker-forbrydelser og korruption i forbindelse med skandalerne på News of the World, og flere fremtrædende journalister og redaktører retsforfølges.

Det gælder blandt andre premierminister David Camerons tidligere presserådgiver Andy Coulson og News Internationals tidligere chef Rebekah Brooks.

Cameron har også iværksat en undersøgelse af den britiske presseetik.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip