Fire russiske atleter får langvarige dopingkarantæner

Skrevet af admin

25/01/2016

Dagens topnyheder

Fire russiske atletikkvinder er blevet udelukket fra sporten i mellem to og fire år for brug af doping, oplyser de russiske myndigheder ifølge Reuters.

Det drejer sig om EM-sølvvinderen fra 2012 på 800 meter, Irina Maracheva, kapgængeren Anna Lukyanova samt løberne Yelena Nikulina og Maria Nikolaeva.

I en pressemeddelelse skriver Ruslands Olympiske Komité (ROC):

- I forbindelse med implementeringen af vores strikse kamp mod doping har vi modtaget dokumenter fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF), som har fået ROC til at udelukke Irina Maracheva og Anna Lukyanova i to år for at bryde antidopingreglerne.

Derudover er Nikulina og Nikolaeva begge blevet udelukket i fire år af Det Russiske Antidopingagentur (Rusada) for brud på dopingreglerne.

Det Russiske Atletikforbund og alle landets atletikudøvere blev i november suspenderet fra international atletik, da en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) afslørede omfattende og statsstøttet doping i russisk atletik.

Derfor kæmper de russiske atletikledere med at genopbygge troværdigheden til landets atletikforbund, så man kan nå at få ophævet suspenderingen inden OL i august.

/ritzau/